Magazin Novo Savjeti

Smjesa za palačinke koju su kuhari otkrili: Tajna je u jednom sastojku i biće preukusne!

Složit ćete se s nama da su palačinke jedna od omiljenih poslastica, koje su gotove relativno brzo, a i smjesu je lako i jednostavno spremiti.

Iako se konzumiraju i prave širom svijeta, palačinke se razlikuju od države do države. Tako su na primjer drevni Grci jeli palačinke sa medom, u zemljama Afrike se često poslužuju uz maslinovo ulje, dok se na Tajlandu najčešće konzumiraju s bananama i čokoladom uz koju se doda konzervirano slatko mlijeko.

Mnoge su varijante s kojima brojne žene, ali i muškarci, eksperimentišu kako bi dobili baš onu savršenu mjeru da palačinke budu slasne i ukusne onako kako one žele. Mi za vas imamo jedan recept kojeg koriste mnogi kuhar, a koji se pokazao kao jako dobar i ukusan.

Dakle za recept vam je potrebno:

– jedna četvrtina šoljice mlijeka

– dva jaja

– dvije  supena kašika biljnog ulja

– dvije šoljice brašna

– dvije supene kašike šećera

– tri male kašičice praška za pecivo

– jedna četvrtina supene kašike soli

Priprema se na slijedeći način:

Prvo pomiješajte tečne sastojke, a nakon toga dodajte suhe, odnsono brašnaste. Sve sastojke umutite mikserom. Pripremite palačinke na uobičajeni način, onako kako ste navikli, a ako želite da napravite nešto posebno, odvojite smjesu u više dijelova i dodajte u svaku aromu za kolače po želji što će im dati poseban i drugačiji okus.

Ako želite da vam palačinke dodatnu budu mekane, u smjesu dodajte malo mineralne vode, koja će palačinkama dati dodatnu mekoću i vazdušost, te će tako biti još ukusnije.

Oglasi – Advertisement