Sjajna Srpska odbojkašica zavapila iz Italije: Vojska je došla po kovčege i odvezla ih, a vi samo…

0
367

Srpska odbojkašica Jovana Brakočević Kancian koja živi u Italiji se oglasila na društvenim mrežama potresnim pismom koje bi svako trebao da pročita i to vrlo pažljivo!

“Ne pišem često, skoro nikad, ali zbog svega što se dešava sad imam potrebu. Covid-19 je virus koji nas je zatvorio u kuće. Ali da li samo ovo? Od korona virusa se umire, to je činjenica. I ne samo da se umire nego umirete sami. Nigdje nikog nema osim medicinskog osoblja koje je opremljeno da im se jedva oči vide. Nikog da uhvati za ruku umirućeg i oboljelog. Nikog.

Danas se u italijanskog gradu Bergamo desilo nešto još puno gore. Vojska je došla po kovčege preminulih i pravo ih odvezla u krematorijum. To je sve. Niko nije mogao da ih vidi, niko da se oprosti od tih ljudi. Ušli su u bolnicu zaraženi, borili se sami, bez svojih bližnjih. I izgubili…sami… bez svojih bližnjih, sve sami. Neće biti nikakve sahrane. Bit će kremirani i to je to.

Dragi moji vi nastavite da izlazite po kafićima, da se šetate parkovima i centrima. Da posjećujete tržne centre ili prodavnice ili šta god bilo što nije još uvijek zatvoreno. Izlažete riziku sebe i svoje bližnje, ne samo od zaraze nego i od umiranja u samoći, i toga trebate biti svjesni.

Hajde da budemo pametniji. Volimo ne samo svoj život, već i živote naših bližnjih i svih drugih ljudi koje možemo potencijalno dovesti u opasnost. Poštujmo zakon što je strožije moguće, da bi ovo crno vrijeme prošlo što brže.

 

 

Loading..