Serenada za nestašicu toaletnog papira: Violinistice oživjele kultnu scenu iz Titanica!

0
128

Već sedmicama traje samo jedan vijest koja je uznemirila sve, i mnogi su zbog toga ostali željni smijeha i nečega pozitivnog što bi ih moglo razveseliti.

Ovaj članak piše o dvije violinistice, koje su scenu iz poznatog filma Titanik odlučile oživjeti tako što su odsvirale pjesmu koja je svirana u jednom dijelu ovog filma koji je snimljen 1997. godine a i danas je jedan veliki hit. Trenutno ne postoji osoba koja ne priča o koroan virusu i on je ušao u naše živote i naše teme razgovore. Sve ulice su pražne, starije osobe ne smiju izači vani, ko ima mogućnost radi od kuće, škole su zatvorene i nema velikih skupova.

A u radnjama je najvrijednija stvar toalet papir, koji je sada kao komad zlata. U jednoj samoposluzi u Los Anđelesu, dvije djevojke su odlučile zbog panične kupovine tolaet papira da odsviraju serenadu. Iza njih se nalaze police koje su totalno ispražnjene, na kojima se nekada nalazio tolateni papir. A one su svirale melodiju sa broda koji tone: Nearer, My God, To Thee”.

Ove dvije djevojke su Bonnie von Duyke i Emer Kinsella, koje su bile odjevene u crna odjela sa istaknutim narandžastim prslucima za spašavanje. Na samom kraju videa Von Duyke je rekla i jednu poznatu rečenicu iz filma  “Gospodo, bila mi je čast svirati s vama večeras”. Ovaj video se trenutno nalazi na Youtube-u pod nazivom O de to RMS Toilete Paper I’ll never let go”.

https://www.youtube.com/watch?v=8wwtbQXTugo

U opisu ovog videa djevojka je napisaal da mnogi današnji muzičari i slobodni saradnici gube angažman jer se svi koncerti i nastupi odgađaju, pa je ona iz toga razloga jer je i ona slobodna umjetnica, htjela da pokaše šta je njen zanat za vrijeme izolacija. A sada možete i pogledati njihov klip.

https://www.youtube.com/watch?v=yzJHbJOF2v0

Loading..