Novo

Sarajka poslala poruku Cecinoj kćerki: Suze će vam krenuti: “Zamisli imaš 5 godina i upadaju ti dva…”

Kćerka ratnog zločinca Željka Ražnatovića Arkana i turbofolk zvijezde Svetlane Cece Ražnatović Anastasija Ražnatović, uzburkala je balkanske duhove i time postigla još jedan u nizu ciljeva samoreklamiranja šaljući putem društvenih mreža poruku svim srpskim političarima koji se posljednjih dana žale na torturu kroz koju navodno njihova djeca prolaze.

-Zamislite imate samo 4 godine i 4 puške su vam uperene u glavu dok otvarate oči ujutru, dok se budite. Zamolit ću sve kvazipolitičare da se ne izjašnjavaju o svojoj djeci kako pate zbog nekakvih naslova u novinama, jer ja kao neko ko je imao samo 4 godine nisam ni stigla vidjeti bilo kakve naslove već samo cijevi puške uperene u moju sljepoočnicu i mislim da je to bilo dovoljno da budem apsolutno istraumirana do vijeka. Mislim da su vaša djeca jako dobro prošla. A naše posljedice golgote koju smo prošli, nije važno jel? To što nismo izigravali žrtve i vadili se na veliko nasilje koje smo doživjeli sa 4 i 6 godina, ne znači da se nije desilo. Sram vas bilo. Te suze koje sada puštate nekada smo mi puštali u morima.“ – izmoralisala je Anastasija Ražnatović.

Na ovu objavu, prensenesu na skoro svim portalima u regiji, očekivano, uslijedilo je na hiljade reakcija.

Među njima je jedna posebno upečatljiva, koja je objavljena jučer na Twitter profilu pod imenom Aida #OstaniKući.

Aida se javila redakciji „Azre“ nakon što smo zamolili da nam otkrije svoj identitet te smo saznali da je riječ o mladoj Sarajki Aidi Mahmutović, koja je inače, istraživačica za digitalna prava.

– Zamisli sa 5 godina budi te lupanje vojničke čizme o vrata. 2 smrdljiva pijana četnika ti ulaze u stan. Oko pojasa imaju noževe. Pitaju za godine mog brata (13), oca i djeda. Odmjeraju moju mamu i nenu. Jedan od njih uzima moje malo mače i reže mu grkljan. Samo ja ovo ne zamišljam, nego se desilo – uzvratila je Anastasiji Aida Mahmutović dodajući još jasniju poruku putem hashtaga: #Grbavica1992

U niti razgovora Aida je dodala slijedeće:

-I ovo “nije ništa”. Drugima su klali djecu, silovali majke, odvodili su zauvijek braću i očeve. Ovo je bio jedan običan dan u nizu. Jedna od trauma u nizu. 1/1425 – uzvratila je Anastasiji Sarajka Aida, podsjećajući na 1.425 dana opsade grada Sarajeva.

Oglasi – Advertisement