Samo je pomiješala soda bikarbonu i vodu i sve to namazala ispod nosa: Ujutro kada se pogledala u ogledalo, nije mogla da se prepozna (FOTO) – Balkan Life Today

Samo je pomiješala soda bikarbonu i vodu i sve to namazala ispod nosa: Ujutro kada se pogledala u ogledalo, nije mogla da se prepozna (FOTO)

  • Portal
  • September 23, 2019
  • Comments Off on Samo je pomiješala soda bikarbonu i vodu i sve to namazala ispod nosa: Ujutro kada se pogledala u ogledalo, nije mogla da se prepozna (FOTO)

Vjerojatno i ne postoji žena ili djevojka na svijetu koja barem jednom u životu nije pokušala da nađe načina, i to efikasnog, sa kojim bi uspjela da ukloni neugodne dlačice sa svoga lica, a posebno jer taj tretman lica za žene nije niti malo lagan i prijatan, i ne ide na način kako to muškarci inače rade. Zato mi u ovome tekstu dijelimo neke savjete koji većini žena mogu olakšati život.

Od sada,  malo prije nego li krenete na spavanje, dakle navečer, sve što treba da uradite je da pomiješate jednu supenu kašiku soda bikarbone sa 200 ml ključale vode, i nakon što sve dobro pomiješate, ostavite mješavinu da se ohladi. Nakon toga u tu mješavinu namočite jedni pamučnu krpicu, te je nakon toga ostavite da se malo osuši, a kada bude dovoljno suha, nanesite sa nje mješavinu na kritična mjesta na svome licu, odnosno tamo gdje su vam se pojavile dlačice, a nakon toga idite na spavanje i ne dirajte ništa do ujutro. Ujutro sve saperite sa mlakom vodom, a zatim namašite lice sa nekom kremom za hidrataciju kože

Ovo ponavljajte dva do tri puta tokom sedmice, i to će biti sasvim dovoljno da veoma brzo primjetite velike promjene na svome licu. A isto tako, dlačice možete da uklonite i sa sokom od bijelog luka. Potrebna su vam 5-6 čehna luka, iz kojih ćete da iscijedite sok i da onda taj sok nanosite na mjesta na licu gdje imate dlačice, i to nekoliko puta  tokom dana, po tridesetak minuta. Nakon toga lice saperite toplom vodom i opet ga namažite nekom kremom kojom ćete hidratirati svoju kožu.

 

 

 

Loading..