Novo

Samo 10 minuta dnevno i dogodit će se čudo: Držite noge podignute, rezultati vidljivi nakon nekoliko dana!

Danas postoji veliki broj vježbi koje mogu da dobro posluže našem tijelu. 

Međutim vježba koju ćete vidjeti u ovom članku na prvu može izgledati bezmisleno, ali oni nije obična vježba i može dobro uticati na vaše zdravlje. Ova vježba je jedna prava terapija.

Joga je uspotavljanje veze između tijela i duha, pa je ova vježba jako slična tome. Ona je jako dobra za koncentraciju i ne treba da se ustručavate da probate nešto novo. Vaše noge neće biti ljepše i ova vježba neće uticati na vašu figuru, ali ćete se sigurno osjećati i psihički i fizički jako bolje, što je za neke ljude i važnije.

 

Pet korisnih efekata ove vježbe:

– poboljšava varenje,

– doprinosi psihičkom miru,

– opušta nervni sistem,

– uklanja sindrom umornih nogu,

– smanjuje otok u nogama

Vježbu je potrebno ozvoditi na sljedeći način: bitno je da naćete neko mirno mjesto i da deset minuta posvetite samo sebi. Bitno je imati uslove u kojima možete da se odmorite i da zatvorite oči. Pravi efekat nećete postići ukoliko budete pričali na telefon ili čitali poruke. Lezite na leđa, i butine treba da budu 15-20 cm udaljene od zida.

Pete ostavite uz zid i savijte noge u koljenima. Ako se vaše butine nalaze pdo pravim uglom u odnosu na leđa, tada će na pravom rastojanju biti vaša zadnjica od zida. Oslonite se na zid čitavom površinom stopala i ispravite vaše noge. Opustite ih i ne savijajte ih u koljenima. DA vam bude udobno možete ispod glave ili leđa staviti jastuk, samo je potrebno da zatvorite oči i da dišete. STavite jednu ruku na stomak a jednu na srce kako bi bili svjesni disanja. Udišite brojeći dva, a izdišite brojeći do četiri. Zadržite se u tom položaju deset minuta.

Oglasi – Advertisement