Rusi ovako jačaju svoj imunitet, evo šta kupuju: Tajna je u jednom važnom sastojku!

0

Sada već možemo reći da se svijet duže vremena bori sa istim neprijateljem, koji svakim danom uzima sve više maha.

Radi se o korona virusu. Svakim danom je sve više zaraženih, a nažalost i umrlih. Naučnici još uvijek sa sigurnošću ne znaju kako treba da se bore sa ovim virusom.

Prodavci u Rusiji bilježe povećanu potražnju za đumbirom tokom pandemije, a ovo su saopštili predstavnici X5 trgovačke grupe i lanac supermarketa Magnit.

– Bilježimo povećanu potražnju đumbira, jer kupci u želji da zaštite sebe od infekcije i virusa pojačavaju svoj imuni sistem – rekao je predstavnik Magnit kompanije, prenosi Tass.

Predstavnici grupe X5 kažu da ta kompanija pokušava da ugovori uvoz đumbira iz novih zemalja jer je epidemiološka situacija nepovoljna u zemljama iz kojih se trdicionalno uvozi ta namirnica, tako da je jako teško doći do ove namirnice.

Razlog tome je što đumbir sadrži velika svojstva antioksidanta. On ima moć da čisti cijeli organizam od nakupljenih toksina, te da ga ojača maksimalno. Upravo zbog toga i jeste ovolika potražnja za njim.

Pored njega, stručnjaci savjetuju da uzimate mnogo vitamina C, bilo da je to u hrani ili u tabletama. Na svu sreću, dosta namirnica, voća i povrća, sadrže vitamin C. Brokula, kiseli kupus, limun, paprika, pa čak i krompir, sve su to namirnice koje su riznice vitamina C i koje bi sada u ovom trenutku trebali svi da konzumiramo, kako bi maksimalno ojačali svoj organizam i imunitet.

Ipak, ono što je najvažnije jeste da slušate i poštujete naredbe kriznih štabova u vašoj državi.

Preporučujemo