Roditelji pobjegli iz bolnice kad su vidjeli kakvo je dijete majka rodila: Rekli da je čudovište, a danas kad ga vide ne mogu da vjeruju (Video)

0
28

Veoma često se kod male djece javljaju genetska oboljenja koja ne mogu da se riješe.

Mnogi roditelji koji nisu u stanju takvu djecu i prihvatiti, nažalost ih i odbijaju. Suprotno onome što se očekuje, ostave ih same da se nose sa svojim poteškoćama i problemima. Mnoga se djeca po pravilu teško suočavaju sa bolešću i ne mogu živjeti kako treba bez potpune podrške najmilijih.

Ali, postoje i primjeri one djece koja zaista postanu uspješni ljudi i postižu lako svoje ciljeve. Doslovno sve ostale podstiču svojim primjerom da budu produktivniji i bolji. Lankaster Džono jeste jedan od takvih osoba koje je zadesila nevjerovatna sudbina.

Njegovi biološki roditelji napustili su ga 20 sati nakon rođenja, kada su shvatili da se dječak rodio sa patologijom. Džono njih ne krivi i uspio im je oprostiti nakon nekog vremena ovu izdaju. Imajte na umu da se njegova bolest manifestuje na razne načine i vrlo je rijetka. Njemu je postavljena dijagnoza Tričer Kolins sindroma, koji se inače javlja jednom u 50 hiljada beba.

Oboljenje se izražava u nedostatku mišića lica, nekih malih kostiju lica i deformitetu hrskavice. Džono pojašnjava da on ima sreće, zato što mnogi sa ovim oboljenjem moraju biti pod neprestanim nadzorom doktora i podvrgnuti se nizu operacija da sačuvaju živu glavu.

Danas je Džono odrastao, zreo čovjek koji želi i trudi se voditi normalan život. Nikad nije poželio tražiti roditelje, zato što je smatrao da ih ne interesuje njegov život. Sebi je stvorio život kakav svako može poželjeti: ima veliki broj prijatelja koji tvrde da je on uvijek spreman pomoći kad je teško. Pronašao je srodnu dušu u najboljoj prijateljici koju je oženio i koja mu je rodila dvoje djece: kćerku i sina.

Sin je posve zdrav, ali je druga beba stigla sa istim oboljenjem kao što ga ima Džono. Ali, roditelji su uvjereni da će njihova kćerka imati sretan i dug život zato što će ga uvijek podržavati.

Džono je danas inspiracija ljudima diljem svijeta koji se bore sa sličnim oboljenjem, da nikad ne odustanu i da svako zaslužuje pažnju i ljubav.

Loading..