Novo Savjeti

Riješite se štetočina koje vam uništavaju plod: Jednostavno je i prirodno, bez insekticida!

Svi oni koji nastoje da imaju svoj mali vrt ili baštu, susreću se sa raznim preprekama.

Od rasade koja vam ne odgovara i neće da raste i napreduje pa sve do onih ružnih štetočina koji vam ne dozvoljavaju da imate lijep vrt pun plodova.

Šetetočine su obje vrste životinja, male ili velike, mikroskopske koje izazivaju bilo kakvu štetu na našim biljkama koje smo zasadili ili kvare izgled naših bašta.

Morate znati da se u baštama i voćnjacima nalazi različite vrste lisnih ušiju. Iako su male veličine tijela, prosječno dva do četiri milimetra, lisne uši mogu pričiniti zaista ogromne štete. Možemo ih susresti svugdje, na voćnim vrstama, u povrću, ljekovitom i ukrasnom bilju, drveću i grmlju.

One nam u potpuno uništavaju sav naš trud, osim ako mi ne poduzmemo nešto da ih zaustavimo, zbog toga donosimo sjajno rješenje kako da ih se riješite zauvijek.

Recept za borbu protiv biljnih ušiju je slijedeći:

Vjerovali ili ne, potreban vam je samo pepeo i to je najbolje uporijebiti ekstrakt od pepela, dobijenog sagorijevanjem drveta.

Postupak pripreme je slijedeći:

Tri kilograma prosijanog drvenog pepela prelijte sa deset litara vruće vode, nakon toga ostavite 48 sati da odstoji, procijediti i tečnošću koju ste dobili prskajte sve ugrozene biljke.

Na ovaj način ćete pobijediti štetočine koje žele da vam unište vrt te ćete nastaviti uživati u svojim plodovima koji ste sami posadili. Sa ovom tečnosti ćete uspjeti u svojoj namjeri, a najbolje od svega je to što je prirodna i ne šteti vašim biljkama.

Oglasi – Advertisement