Novo Savjeti Zdravlje

Riješila se odvratnog kurjeg oka za samo dva dana: Ovaj stari i pouzdani recept daje učinkovite rezultate odmah!

Clavus ili kurje oko je zadebljanje na koži koje obično nastaje na stopalu, u predjelu malog i domalog prsta. 

Ono ima tvrdo središte koje posjeća na vučije oko pa odatle i naziv kurje oko.

Predjeli stopala na kojim se nalazi kurje oko je bolno na pritisak tako da neprijatnost nastaje prilikom nošenja obuće jer dolazi do kontakta i trenja a to izaziva bol. Osim toga, može nastati i na peti, drugim prstima i tabanu. Poslije mnogo prirodnih metoda liječenja kurjeg oka izdvajamo jedan efikasan i vrlo jednostavan recept kojim ćete ukloniti kurje oči i žuljeve u roku od samo tri dana, a možda i brže.

Recept za uklanjanje kurjeg oka i žuljeva

Sve što je potrebno za ovaj recept su čuvarkuća i flaster.  Čuvarkuća je vrlo korisna biljka koja gotovo da ne zahtjeva nikakvu pažnju da bi rasla. Najčešće je nalazimo na stjenama, zidovima ili kao domaće uzgajana, najčešće u loncima, na krovu kuće a ima ih i u saksijama.

Uzmite jedan list čuvarkuće i skinite mu tanku kožicu koja ga okružuje sa jedne strane.

Nakon toga, listić stavite na kurje oko tako da strana koja je bez kožice ide pravo na njega.

Zalijepite flaster preko lista čuvarkuće i ostavite tako cijeli dan, pa navečer zamijenite sa novim listom a i novim flasterom. Obavezno nosite po noći ovaj flaster jer su tada noge van obuće i najveći je efekat baš tada.

Za samo par dana, najčešće tri do 4 kurje oko bi trebalo da nestane zajedno sa svojim korijenom, a mjesto na kojem je bio, popunit će zdravo tkivo. Ovo je stari i isprobani recept koji zaista daje rezultate za vrlo kratko vrijeme.