RHMZ objavio stravičnu prognozu: Danas će se desiti nešto što nije u posljednje 93 godine, nikad nam gore nije bilo – Balkan Life Today

RHMZ objavio stravičnu prognozu: Danas će se desiti nešto što nije u posljednje 93 godine, nikad nam gore nije bilo

  • Balkan
  • October 21, 2019
  • Comments Off on RHMZ objavio stravičnu prognozu: Danas će se desiti nešto što nije u posljednje 93 godine, nikad nam gore nije bilo

Meteorolozi prognoziraju za danas najtopliji oktobar još od 1926. godine, kada je izmjereno 26.5 stepeni celzijusa.

Naime, za danas je predviđena maksimalna temperatura do 28 stepeni, pa će vjerovatno to da bude najtopliji oktobar koji nam se desio još u posljednje 93 godine. Inače, 1926. godine je zabilježen i novembarski rekord, kada je izmjereno 29,3 stepena. U svakom slučaju se, kako iz RHMZ poručuju, Miholjsko ljeto nastavlja do kraja mjeseca.

Tako će jutra da budu svježa, a dani će biti topli i sunčani. Temperatura ujutro uglavnom bi trebala da bude od 7 do 14, sa dnevnom temperaturom od 25 do 29 stepeni, dok se za vjetar očekuje da će biti slab i promjenjivog smjera. Ovakvo vrijeme nas očekuje bar još sedam dana, a onda će da nam uslijede hladni dani kakvi su i tipični za ovo doba godine.

Ovako nešto nam se nije dešavalo u posljednjih nekoliko godina, ali je evidentno da je došlo do promjene klime i da se iza svega ovoga krije poprilično strašna posljedica: Ljudi su upropastili klimu i doveli do toga da se sada čeka samo koje će vrijeme ostati tipično za cijelu godinu.

Požari bukte, sijeku se drva na ilegalan način i uništava se priroda, a nismo ni svjesni da na taj način zapravo uništavamo sebe. Priroda će se već i oporaviti.

Loading..