Rekli su mi da nikada neću ostati trudna, a onda sam čula za ovaj čaj: Sad očekujem prvu bebu: Svaka žena treba znati za ovu travu!

0

Na nekoliko foruma koji su posvećeni ženama pronašli smo koliko se piše o ljekovitosti upravo ove biljke.

Ova vrlo rasprostranjena biljka ima čak nekoliko desetaka imena, a poznata je i kao marulja, divlji bosiljak, očajnica, gorska metvica i slično.

Službeno ime ove zdrave biljke je Valerijana officinalis i Marrubium vulgare. Gorska metvica se od davnina koristi kao ljekovita biljka, a može se pronaći na skoro svakoj livadi. Ona se uglavnom koristi za liječenje plućnih bolesti, ali je jako dobra za ženske bolesti i probleme. Od gorske metvice se priprema čaj, a narodni recept govori kako je ovo biljka koja će pomoći povećati plodnost kod žena.

Može narasti i do 60 centimetara u visinu, zeljasta je biljka i ima bijele cvjetove bez peteljki.

Cvate od sedmog mjeseca pa do septembra, a najviše je rasprostranjena u području srednje i sjeverne Europe. Ona sadrži flavonoide, tanine i eterično ulje. Bere se u vrijeme kada procvate, a ako je namjera da se koristi u ljekovite svrhe, onda se sakuplja cijela biljka.

Mnoge žene se zaklinju u ljekovitost ove biljke koja pomaže protiv sterilnosti. Osim za razne tegobe koristi se za čišćenje cijelog organizma od toksina ali i kod jačanja imuniteta. Donosimo vam nekoliko glavni boljki za koje se može koristiti macina trava:

– za čišćenje jetre i žuči

– za upale grla i plućne bolesti

– za iskašljavanje

– toniziranje i čišćenje bubrega i mjehura

– za jačanje cijelog organizma

– bolesti kože

– i na kraju ženskih problema i plodnosti

Nastavak teksta možete pročitati na linku OVDJE.

Preporučujemo