Novo

Rekla sam prijateljici da dođe kod mene u Njemačku jer dole nema posla: Sve je bilo dobro prvih nekoliko dana ali onda je nastao pravi haos

Mnogi pa čak i mlađe generacije su upoznate sa situacijom koja se trenutno odvija u našoj regiji i sve veći broj mladih se odlučuje da napuste zemlju i na zaa kao na primjer u Njemačku bilo to sami ili se uzdaju u svoju rodbinu koja živi tamo duže vrijeme, ali je i to sve teže i teže, to pokazuje i ova ispovijest koja se našla na društvenim mrežama:

” Moja nekadašnja najbolja prijateljica izgubila je posao, i nije znala šta da radi. Pozvala je mene i pitala da li imam neki savjet za nju. Rekla sam joj da spakuje svoje stvari i da dođe kod mene u Njemačku. Ja sam joj kupila kartu o svom trošku i rekla sam joj da može ostati koliko god bude željela. Poslije tri dana došla je kod nas i mi smo je baš onako domaćinski ugostili, što bi se reklo.”

U samo nekoliko dana došlo je do prvih problema koji su nastali iz potpuno nebitnih razloga, nakon kojih je ova žena shvatila koliko je njena drugarica kojoj je pružila mnogo toga bezobrazna.


” Svaki dan smo suprug i ja sa njom išle negdje, vodili je svugdje da vidi sve, družili se, zezali, čak smo joj sve i plaćali jer smo znali da je došla ovamo nakon gubitka posla. Međutim jednog dana upita ona mene da li može da posudi mužev auto i da ode do Berlina koji je udaljen od nas nekih 300 kilometara, kako bi vidjela svoju sestričnu koja tamo živi. Ja joj tada ponudih svoje auto jer muž sa svojim svaki dan ide na posao, a ja svakako idem sa vozom tako da auto stoji u garaži i slabo ga ko vozi. Samo je fazon što sam ja vozila Opel Corsu a moj suprug Audija.”