Ratko Mladić u smrtnoj opasnosti: Doktori sumnjaju na najgore: Evo novih detalja!

0

Dragan Ivetić je sada naveo da je Mladiću hemoglobin sa nešto iznad šest, odjedanput pao na 4,9, a normalne vrijednosti su između osam i 11.

Branilac ratnog zločinca Ratka Mladića Dragan Ivetić, izjavio je da je Mladićeva odbrana zatražila od sekretarijata i Žalbenog vijeća Mehanizma u Hagu da hitno bude prebačen u bolnicu zbog sumnje da Mladić ima unutrašnje krvarenje.

Osim toga, kazao je da na osnovu podataka iz izvješataja pritvorskih doktora, trojica nezavisnih specijalista, jedan iz SAD i dvojica iz Srbije, zabrinuti da Mladiću prijeti i smrtni ishod ako se ništa ne učini, tako prenosi Srna.

– Sva trojica su dala potpuno isti zaključak da tretman koji su predložili pritvorski doktori, a koji je tajan za javnost, nije dovoljan da mu se popravi opšte stanje. S obzirom na to kako mu se naglo tokom oporavka od operacije debelog crijeva pogoršao nivo hemoglobina, oni veruju da bi prvi uzrok mogao biti unutrašnje krvarenje. Zbog toga je neophodno da se Mladić što brže prebaci u bolnicu na ispitivanje da mu se postavi dijagnoza i, ako je potrebno, da se uradi ponovo nova intervencija – rekao je Ivetić.

Podsjetimo, Ratko Mladić je osuđeni ratni zločinac, zapovjednik jugoslavenskih snaga u Hrvatskoj, a poslije srpskih snaga u Bosni i Hercegovini od 1992. do 1995. godine. Županijski sud  u Zadru zbog kaznenih djela ratnih zločina osudio Ratka Mladića u odsutnosti na 20 godina zatvora. 26. maja 2011. uhapšen je u selu Lazarevu kod Zrenjanina.

 

 

Preporučujemo