Novo

Radnici na aerodrumu prebijedili: Prišao je starac, a kad su mu pogledali dokumente nisu mogli da vjeruju: Pogledajte ovaj detalj i sve će vam biti jasno!

Na aerodrumu u gradu Abu Dabiju radnici su ostali zapanjeni nakon što je 123 godišnji muškarac prošao njihovim terminalom.

Dakle, u putovnici ovog putnika koji se zove Swami Sivanande navode da je rođen osmog avgusta 1896. godine u Indiji u gradu Behaliju. On je putovao u Londom i putovao iz Kolkute preko agencije Etihad Airways, a trebao je presjedati u Ujedninjenim Arapskim Emiratima.

Sivananda je najstariji čovjek koji je ikada koračao, ako je tačno ono što piše u njegovom pasošu. On je izgubio oba roditelja a tada nije imao niti šest godina, a nakon toga njegova rodbina je odlučila da će ga dati duhovnom guruu s kojim je putovao po Indiji prije nego što se nastanio u gradu Varanasiju.

Jako je teško reći da li on ima 123 godine, jer je jedini zapis o njegovom rođenju iz matične knjige. Ali, Svami izgleda i do par desetljeća mlađe nego što pipe u njegovom pasošu, a kako kaže, to sve priprisuje celibatu, disciplini i jogi.

Prema službenim informacijama, najdugovječnija osoba do sada je Jeanne Calment koja je iz Francuske, ona već živi 122 godine i 164 dana. Toliko ima godina da je čak upoznala Vincenta van Gogha kada je imala 12 ili 13 godina. Gledajući s druge strane, čovjek sa najdužim životom je službeno Jiroemon Kimura iz Japana koji je živio 116 godina i 54 dana.

U ovom trenutku najstarija žena je Susannah Mushatt Jones iz Amerike, koja je rođena 1899. godine, a najstariji muškarac Yastaro Koide iz Japana koji je rođen 1903 godine, je preimunuo prije tri godine. Trenutno nema muškaraca za koje je izvjesno da su stariji od 110 godina.

Oglasi – Advertisement