PRVA POMOĆ PRED IZLAZAK! Kako da sakrijete celulit i izgledate kao bomba: Ovaj trik koriste i manekenke!

0

Više od 90 posto žena muku muči sa celulitom, koji se večinom javlja na nogama ili pozadini, a od ovog problema nisu pošteđene ni manekenke koje su zaštitna lica brenda “Viktorijas sikrit.”

Elza Hosk, koja je švedska ljepotica iz Viktorijinog jata, otkrila je da zajedno sa koleginicama pribjegava triku sa lakom za kosu kojim prikriva celulit prije izlaska na samu pistu.

Mnoge od njih imaju neke jako korisne trikove kojima se bore protiv celulita. Jedan od njih  uključuje lak za kosu.

Dovoljno je da ga doslovno samo nanesete na problematičan dio nogu ili bilo kojeg drugog dijela tijela tako što ćete ga isprskati po koži sa odstojanja minimum 15 cm i onda ostati u tom položaju dok se u potpunosti ne osuši. Za to vrijeme ćete osjetiti kako vam se koža zateže i postaje glatka.

Ali, ukoliko želite za sva vremena da uništite celulit i da s tim nemate više problema morate se maksimalno posvetiti sebi i svom tijelu. Dakle, morat ćete se odreći određene vrste hrane koja sakuplja masnoću i pakuje je tačno tamo gdje vam smeta. Kod žena je to obično mjesto butina i stražnjice, a kod muškaraca je problem stomak, mada postoji i veliki broj žena koji se bori sa masnim naslagama na trbuhu.

Iako postoji veliki broj trikova kako prekriti ili privremeno ukloniti celulit, najbolji trik koji zauvijek funkcioniše su razne vježbe, počevši od kardia. Kardio vježbe doslovno tope celulit, a vježbe sa težinama zatežu vašu kožu i tijelo.

Preporučujemo