Prošla kroz crveno a policajac poletio za njom: Kada je pogledao na mjesto suvozača ugledao je dječaka a onda mu spasio život: Pogledajte šta se desilo!

0

Bio je dan kao i svaki drugi, a jedan policajac je išao kroz saobraćaj i vršio svoju uobičajenu patrolu.

U toku svog rada je sve i svašta vidio, ali uvijek postoje nešto novo. Tako je bilo i ovaj put.

Dok se tako vozao po gradu, iznenada je ugledao ženu koja je proletila kroz crveno svijetlo. Kao svaki policajac, upalio je rotacije i krenuo za njom, ali mu je sve to bilo jako čudno.

Pokušao joj je prići što bliže, a kada je pogledao na mjesto suvozača shvatio je o čemu se radi.

Naime, na mjestu suvozača je sjedio dječak koji je imao napad astme, a njeova mama je toliko brzo vozila do bolnice da uopšte nije gledala na semafore.

U ovom slučaju svaki prekršaj se mora zanemariti jer se ipak radi o osobama koje mogu biti u životnoj opasnosti. Nakon ovoga policajac je znao da mu mora pružiti pomoć.

Zaustavio je majku, i dječaka je pažljivo premjestio u svoje auto te ga krenuo voziti prema bolnici. Cijela ova priča je završila na vijestima a policajac je prozvan kao istinski heroj. Sve ovo što se desilo zabilježeno je na video a policajac kaže kako je morao pomoći malom dječaku.

Nakon kratkog vremena, video je dostigao skoro pola miliona pregleda. Zbog ovakvih i sličnih situacija, policajci i ostala službena lica bi se trebala više poštovati, ipak je na kraju ovaj policajac zaslužan što je dječak još uvijek živ.

U prilogu vam ostavljamo i video da možete pogledati kako je ova situacija protekla:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=83&v=t9X5_mBpaaQ&feature=emb_title

Preporučujemo