Novo Showbizz

Pronašli ga u kući, bez svijesti: Popularni pjevač umro u 66. godini života: Oglasio se menadžer i saopštio tragične vijesti!

Radi se o bivšem pjevaču rok grupe Bad Company, a on se zove Brajan Hou koji je prije tri dana preminuo u 66. godini svog života.

Pol Eston, koji je njegov dugogodišnji prijatelj i menadžer je objavio vijest o njegovoj smrti. “S velikom tugom i dubokom boli obavještavamo sve ljude da je naša muzička ikona i naš, prije svega, prijatelj napustio ovaj svijet i to zauvijek”, napisao je on na društvenim mrežama.

Pronašli su ga mrtvog u njegovoj kući, a kako javljaju mediji, on je umro od srčanog udara, to su zaključili nakon nalaza obdukcije njegove smrti.

https://www.youtube.com/watch?v=lORy1118nEE&feature=emb_title

Howe je rođen u Portsmouthu u Engleskoj 1953. godine. Pjevao je s lokalnim bendom Shy koji je u Velikoj Britaniji imao manji hit, ali je jako brzo odustao, tražeći bolji i jači rock sastav. Kratko se obratio NWOBHM grupi White Spirit, zamijenivši njihovog nedavno preminulog pjevača Brucea Ruffa. Ali, ta grupa se brzo raspala i Howe s njima nikada nije snimio album. Jedini rez, “Pazi”, pojavio se na kompoziciji kaseta 60 minuta plus Neat Records iz 1982. godine, isto tako izdanom na vinilu kao All Hell Let Loose by Neat u kombinaciji s italijanskom izdavačkom kućom Base Records 1983. godine. Pjesma je isto tako objavljena na CD-u američke etikete Prism Entertainment na njihovoj kompilaciji Metal Minded 1987. godine.

Definitivno je svijet ostao bez još jednog velikana koji je zaista bio talentovan za muziku, pjevanje i stvaranje muzike. Ova legenda će se definitivno pamtiti jedan dugi niz godina.

Oglasi – Advertisement