Prodavao olovke na ulici kako bi prehranio porodicu: Nakon što je stranac uslikao njegovu kćerku, život mu se preko noći promijenio!

0

Ovaj čovjek kojeg vidite na slici se zove Abdul Halim al-Attara.

On je sirijski izbjeglica, koji je na jedan od načina pokušavao da prehrani svoju porodicu.
Naime, prodavao je hemijske olovke na ulici a tim novcem je trebao pokriti sve troškove hrane za porodicu.

Tako je jedan stranac uslikao Abdula kako nosi svoju kćerku Reem, u isto vrijeme kada je pokušavao uvjeriti ljude da kupe njegovu hemijsku olovku kako bi imao hranu za jedan dan.

Ova fotografija je jako srceparajuća i davala je pravi pogled kakva je kriza u toj državi.

Kada je fotograf podijelio ovu fotografiju na društvene mreže, postala je viralna a niko nije ostao ravnodušan.

Istog trenutka pristigla je pomoć od jednog norveškog web developera koji se zove Gissur Simoranson, te je ujedno napravio online kapanju kako bi skupio novac za Abdula.

Iznos novca je bio zaista zapanjujući, a cifra je dostigla skoro 200.000 dolara. Abdul je odlučio pametno potrošiti taj novac, a to je uradio tako što je otvorio više radnji u Libanu. Znao je sa kakvim se stvarima sirijske izbjeglice suočavaju, a zbog toga ih je zaposlio u svojim trgovinama.

Abdul u tom trenutku nije znao kako se zahvaliti na tolikoj pomoći. Tako da je veliku sumu novca poslao svojim prijateljima i porodica koja je proživljavala kroz istu krizu.

Abudl je rekao da nije jedino njegov život promjenjen na bolje, nego i životi njegove djece, te životi drugih ljudi kojim je on pomogao. Sada je njegova porodica na sigurnom. Novac je također dobio i dugorčnu svrhu, jer je pružio Abdulu i njegovoj porodici stan i čistu odjeću.

Preporučujemo