Prljav i neuredan dječak ušao u jednu beogradsku knjižaru: O postupku ove prodavačica bruji internet!

0

Ovaj humani postupak radnice u jednoj beogradskoj knjižari je naprosto razniježilo čitavu Srbiju.

Svi u Srbiji pričaju o njihovom neobičnom prijateljstvu. Dakle, prije nekoliko dana ova djevojka je posjetila knjižaru u opštini Rakovica, te je tu zabilježila jednu jako dirljivu scenu dok je razgledala police sa knjigama.

– Vulkan knjižara, Capitol park u Rakovici. Vikedn, subota 22.02. 16 sati.

Prodavačica je pustila romsko dijete unutra. Vidno je bio neuredan, prljave odjeće i ruku. Otežano je govorio, a ujedno i nerazgovjetno… On je uzeo neku enciklopediju o životinjama i sjeo na pod i čita zajedno sa njom i gleda, dok ona u isto vrijeme sređuje police. Pričaju sve vrijeme, on lista tu enciklopediju i razgovara sa njom o tome što oduševljeno vidi.

Na svaku drugu stvar ide: “VAUUUU vidi ti ovo!” Još kaže: “Ovo smo pročitali još prošli put.” Što navodi na to da je vjerovatno i redovan! Što znači da se njih dvoje dovoljno dobro poznaju već i da je on više puta dolazio u knjižaru da ga puste da tu čita. Ili bar da gleda slike, ma kako god ljudi moji! I poslije takvo dijete nema ko da čuva. Ili ipak ne može… Djevojko, ma ko god da si, ti si još jedna dobra vena ovog svijeta! Humanost i dalje teče redovnim tokom kroz ovaj svijet ali nažalost prolazi nezapaženo…. Vama dvoma takvim ljudinama u čast ide ova moja objava. Baš zato što je nažalost rijetko, zaslužili ste da svi vide i pročitaju na koji način vi provodite subotu po podne.

https://www.facebook.com/natasadoremi.lazic/posts/10222274120948009

Nastavak jako zanimljivog teksta možete pročitati na linku OVDJE.

Preporučujemo