Prije 24 godine glumio je Milana u flimu “Lepa sela lepo gore”, a evo kako danas izgleda: Gledali ste ga u jednoj seriji, a da ga niste prepoznali!

0

Davne 1996. godine snimljen je jedan od kultnih filmova domaće kinematografije, a to je “Lepa sela lepo gore”.

I dok nam je sudbina većina glavnih protagonista filma poznata, šta više svjedočili smo njihovim profesionalnim postignućima i napretku, neke od epizodnih glumaca smo zaboravili.

Jedan od tih glumaca koje smo zaboravili je Admir Šehović iz Prijepolja koji je u ovom filmu tumačio ulogu dječaka Milana, a tada je imao samo deset godina.

Admir se i dan danas bavi glumom, ali je fokusiran na daske koje život znače, to su pozorišne predstave, ali se u medijima veoma rijetko pojavljuje.

Ali, Slobodan Šarenac, voditelj RTS-a, dao nam je priliku da vidimo kako to danas izgleda 34- godišnji Admir, tako što je objavio fotografiju sa njim.

“Admir Šehović, glumac, vjerujem da ga se najviše sjećate po ulozi malog Milana iz filma Lepa sela lepo gore”, napisao je kratko Šarenac.

“Film je sniman 1996. u okolini Prijepolja. Ja sam najviše ličio na Bjelogrlića i za ulogu Milana izabran sam među stotinak dječaka. Halila je tumačio Miloš Đuričić iz Višegrada i zato je gradom počela kružiti priča da su nam uloge dodijelili s razlogom jer su navodno htjeli da zbog rata u zemlji Srbin glumi muslimana i obrnuto. Tek sam prije nekoliko dana od Dragojevića saznao da je to zaista bila njegova želja, ali da se radilo o slučajnosti da, eto, ja ličim na Bijelu”, ispričao je Šehović 2016. godine za list “Polimlje”.

Tada se on prisjetio i atmosfere sa samog snimanja.

“U sjećanju mi je najupečatljivija scena kada je kamenom trebalo da udarim Micu Trofrtaljku. Snimanje je obustavljeno jer smo čekali da se napravi kamen od gume i zato sam valjda taj rekvizit doživio kao nešto jako važno pa smo scene više puta ponavljali jer bih ja, nakon što udarim Micu, krenuo da uhvatim kamen plašeći se da će odletjeti u provaliju”, istakao je ovaj 34-godišnjak.

 

Preporučujemo