Novo

Preslatko stvorenje pokrenulo raspravu na internetu: Je li ovo pas ili mačka?!

Jeste li osoba koja više voli pse ili mačke?

Vrlo je važno jer postoji nepisano pravilo da vaš kućni ljubimac, ne samo što će vam vrlo vjerovatno promijeniti život, nego vas odmah stavlja u jednu od dvije škole.

Ali, postoji pas koji živi u Vijetnamu i jako liči na mačku te bi tako mogao biti jednostavno rješenje za onaj vječiti raskol između ljubitelja pasa i ljubitelja mačaka.

Društvenim mrežama se brzo pokrenula rasprava o pravoj rasi upravo ove životinje, tako su neki rekli da izgleda kao da je iz crtanog filma, jedan korisnik je dodao da smatra da je to rasa psa koja se zove “H’mong”, a drugi pak, je priznao da mu nije bitno da li je mačka ili pas jer je toliko sladak da ga želi imati.

Nemojte biti iznenađeni ako ste prvi put čuli za rasu “H’mong” jer je on domaća vijetnamska vrsta psa. Oni se smatraju odličnim lovcima i čuvarima i imaju izuzetnu inteligenciju i snagu.

Vrsta “H’mong” potiče iz planinskog predjela sjevernog Vijetnama. Poznat je po svom jako simpatičnom repu, odlično se slaže s djecom i, generalno je, veoma društvena životinja.

Bored Panda je kontaktirao vlasnika ovog stenca koji mu je otkrio da mu je pravo ime Dui. Tako je za samo pet dana, Dui postao prava internet zvijezda.

I konačno, taj trenutak istine je došao. Je li Dui pas ili mačka?

“Dui je mješanac domaće rase psa i kratkonogog psa zvanog Dingo. Ali mislim da možda ima i mutaciju gena. Dui smo kupili u planinskoj provinciji”, kazao je Hai An.

Oglasi – Advertisement