Preminuo nekada najjači čovjek u bivšoj Jugoslaviji: Njega se plašio cijeli svijet (Video/Foto)

0
632

U posljednje vrijeme, nažalost, ne prestaju da pristižu tužne vijesti iz cijelog svijeta, te je tako stigla i vijest da je preminuo čuveni ”Hrvatski tigar” Branko Cikatić u svojoj 65 godini života.

Vijest o njegovoj smrti je potvrdio i njegov prijatelj, predsjednik Hrvatskog saveza tajlandskog boksa Mario Franić. Kako se saznaje, Branko se već dugo vremena borio sa teškom bolešću.

Ipak njegov jak organizam, ljubav i nesebična podrška njegove supruge Ivane i kćerki Lucije i Maje su mu dali novu snagu, ali nažalost ne zadugo. Splet okolnosti ga je doveo u teško zdravstveno stanje  tako da su i doktori digli ruke od njega, te su ga poslali na kućno liječenje.

Sve je krenulo 2018. godine kada je Cikatić primljen u splitsku bolnicu zbog bolova u potkoljenici, u kojoj su se stvorili trombovi zbog svih silnih udaraca koje je dobijao tokom karijere, ali jedan tromb je došao do pluća te je izazvao plućnu emboliju.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=22&v=Y1n5JWZf6KA&feature=emb_title

Branko je hitno prebačen u bolnicu, a tu mu se stanje dodatno zakomplikovalo, zbog toga što je zbog katetera dobio sepsu. Borba za njegov život je trajala puna tri mjeseca, pa je na kraju liječenje nastavio u kninskoj bolnici koja nije bila opterećena sa pacijentima u to vrijeme.

https://www.youtube.com/watch?v=G2trk3iCnH8&feature=emb_title

Cikatić je u kninskoj bolnici proveo puna dva mjeseca, i tu mu se stanje malo stabilizovalo, ali je sve to bilo daleko od potpunog izlječenja. Javnost i nije znala šta se ovom velikom sportisti događa sve dok njegova kćerka nije uputila apel za pomoć i tada se saznala cijela ova priča. Poslije toga se nastavio liječiti u Zagrebu, ali nažalost, ovaj meč nije uspio dobiti.

Loading..