Novo

Premijerka Srbije Ana Brnabić živi u stanu od 328 kvadrata: Nudili joj državnu vilu, a pogledajte u kakvom raskošu sada uživa (Foto)

Nakon što je formirana nova Vlada premijerki je ponuđeno da se preseli u neku od državnih vila, ali ona je ostala na beogradskom Dedinju, u vili od 328 kvadrata.

Baš ova nekretnina je jedna od onih koje je premijerka uredno prijavila Agenciji za borbu protiv korupcije, a koja je stečeno pošteno, odnosno kupovinom. Ona je ovu nekretninu kupila 2014. godine, tako je KRIK ranije pisao. Taj stan je opterećen hipotekom koja će biti uklonjena onda kada se otplati kredit.

Vrijednost ove nekretnine je vrtoglavih 290 hiljada eura. Pored toga, premijerka je prijavila da u svom posjedu ima i garažu od 19 metara kvadratnih, te kuću od 167 kvadrata na hrvatskom ostrvu Krk. Kako je ranije prenio KRIK, što se ove kuće tiče, ona je rekla slijedeće:

– Kuću su izgradili moji baka i deda još 1980. godine. Porodični dogovor je bio da se sva dedina imovina u Hrvatskoj prebaci na moje ime tokom ostavinske rasprave, ali je sasvim realno da je cijela imovina u Hrvatskoj i dalje porodična“, navela je Brnabić pa je dodala:

„Nisam baš sigurna kolika je vrijednost jer brat i ja nismo nikada željeli da je prodamo. Ona za nas ima emotivnu vrijednost prvenstveno. – rekla je ona.

Ana Brnabić posjeduje još jednu kuću na ostrvu Krk u Hrvatskoj koju je isto tako naslijedila, za nju je navela da je stara i devastirana, kako na sajtu Agencije protiv korupcije i piše.

Osim nekretnina premijerka je prijavila i automobil “Tojotu”, koja je uzeta na lizing. Međutim, KRIK je ranije pisao da ovo ipak nije sve što se nalazi u posjedu premijerke Ane Brnabić.

U njenom imovinskom kartonu nije navedeno da ona posjeduje 89 ari zemlje na ostvrbu Krk u Hrvatskoj, ali ona je kazala da je i zemljište prijavila Agenciji.

I pored nekoliko nekretnina koje se vode na njeno ime, KRIK je pisao i o nepokretnostima koje su u posjedu članova njene porodice.

Nastavak teksta pročitajte na linku OVDJE.

Oglasi – Advertisement