Novo

Preko 95% ljudi nije uspjelo da pronađe mačku na ovoj slici: Ako pronađete mačku na slici, spadate u genijalce!

Fotografija koju ćete vidjeti je postala jako popularna na društvenim mrežama.

Na slici se nalazi jedan žuti automobil  a pored njega se na slici nalazi još jedna stvar koja testira vašu moć zapažanja. Naime na slici se nalazi mačka, ali ju je jako teško pronaći. Ovaj zadatak odnosno skrivalica je jako teška za razliku na mnoštvo skrivalica koji se nalaze na internetu. Mačku na slici je pronašlo samo pet posto ljudi, i ukoliko se vi nalazite među njima genijalac ste.

Sve što je potrebno jeste da se zagledate u fotografiju. Potrebana vam je koncenatracija jer će vam ona najviše pomoći da riješite ovaj test.  Ako se patite pronađete mačku ne treba da birnete jer se sigurno ne možete sto posto skoncentrisati.

Mala pomoć, pogledajte donji dio automobila, odnosno ispod njega. Ukoliko ste pogledali, vjerujemo ste odmah ugledali crne oči mačke koja se odmara u hladovini.

A da biste bili sigurni da su ovi psihološki testovi bitni, sada ćete pročitati nekoliko stvari o njima.

Ovi testovi su sustavni postupci opisivanja i posmatranja ponašanja uz pomoć utvrđenih kategorija ili brojčanih ljestvica. Oni predstavljaju sustavne i standardizirane metode testiranja određene osobe, a mogu se razlikovati prema sadržaju, vrsti zadataka ili samom postupku primjene.

Svaki pojedinačni test ima određene standarde ili norme koji su prilagođeni populaciji, i određuju prosjek određenog ljudskog funkcioniranja. Psihološki testovi mogu da se rade individualno ili grupno,mogu biti vremenski ograničeni ili neograničeni.

Njihov cilj je da utvrde razinu ljudskog funkcionisanja  i da odrede u kakovm je odnosu sa normama, tačnije razinama funkcioniranja čovjeka koje su poželjne.