Pred nove radne pobjede: Vježbe za dobro jutro: U dvije minute istegnite cijelo tijelo

0
129

Mnogi koji se bave nekim sportom se pitaju kada je najbolje da rade vježbe za istezanje.

Da li je bolje istezati se prije ili poslije vježbanja?

Mišljenje koje prevladava jeste da bi se trebalo istezati nakon početnog zagrijavanja i poslije samog vježbanja, ali to najviše ovisi o sportu kojim se bavite. Na primjer, ukoliko se bavite trčanjem najbolje je da odradite vježbe istezanja odmah nakon treninga.

Vježbe za istezanje bi trebali raditi i ukoliko ne radimo neke treninge, posebno ukoliko se bavimo nekim poslom u kojem moramo da duže vrijeme sjedimo. Odmah ujutro

kada ustanete možete da radite vježbe za istezanje, prilikom toga vape tijelo će se polahko probuditi i bit će spremno da početak dana, ili možete uraditi poslijepodne kada dođete sa vašeg posla kući. Te vježbe će na vaš organizam uvijek djelovati blagotvorno.

U sljedećem videu možete vidjeti tri vježbe koje su jako jednostavne a dobre za istezanje vašeg tijela. Ove vježbe su za one koji cijeli dan provedu na poslu u sjedećem položaju, ili za one koje jednostavno žele da se nakon spavanja dobro razbude i da budu spremni za nove pobjede koje im donosi dan.

Svaka pojedinačna vježba treba da se radi od deset do šezdeset sekundi i ptilikom vježbanja potrebno je da duboko i mirno dišete. Svaka aktivnost je jako dobra za naše tijelo, potrebno je zaista malo aktivnosti da bi tijelo bolje funkcioniralo. Svako može svaki dan barem pola sata odvojiti za sebe kako bi se bavili nekom aktivnošću.

https://www.youtube.com/watch?v=KBdF1JUGKE0&feature=emb_title

Loading..