Novo

Poučna priča: Žena je mužu rekla da stavi svoju staru majku u starački dom! Rekao joj je da hoće, a onda je uradio jednu stvar!

Svi znamo kroz šta sve majke moraju da prođu kako bi odgojile svoju djecu i uputile ih na pravi put, i zbog toga se one nikada ne žale. 

U jednom određenom periodu dođe i vrijeme kada treba da svoju djecu uda ili oženi. Ali postoji i situacija da zet ili nevjesta ne budu zadovoljni sa radom koji je majka radila kako bi svoju djecu odgojila. U ovom članku pišemo o situaciji kada nevjesta nije mogla da gleda majku od svog oca, ženu koja ga je rodila i odhranila.

Jedan momak je imao staru majku, i on se oženio. Jednog dana njegova supruga je napustila jelo i otišla je u svoju sobu. Majka je pitala sina da je obiđe da vidi da li je ona bolesna, rekla mu je da joj ne dopusti da zaspi gladna. Rekla mu je da je pazi, i on je nakon toga pomislio da je ona bolesna i odma je otišao za njom u sobu u koju je otišla. Pitao ju je da li je bolesna i zašto ne jede sa njima.

Rekla mu je da ne može, jer ruke od njegove majke koje su bile prljave su joj smetale. Njene ruke su bile naborane. Ona jedino zna kakve je sve poslove radila dok je svog sina podigla na noge. To je upravo zasmetalo njegovoj supruzi. Pitao ju je šta ona predlaže, pa je rekla da je najbolje da je prebace u starački dom. Rekao je da je uredu i da mu je bitno da je ona dobro. Rekao je da će sve sutradan riješiti i napomenuo ju je da sutra također treba da idu njenim roditeljima u posjetu.

Ostatak pogledajte OVDJE. 

Oglasi – Advertisement