POUČNA PRIČA: Otac je rekao sinu…

0

Otac je rekao svom sinu: eto diplomirao si s odličnim uspjehom, evo ti na poklon onaj auto koji sam kupio prije mnogo godina… Zbilja, dugo “leži” u garaži… međutim prije nego ti ga dam, odvezi ga na plac gdje prodaju rabljene automobile na kraju grada pa reci im da ga želiš prodati i naravno vidi koliko će ti novca oni ponudit. Sin je otišao na plac rabljenih automobila, vratio se ocu i kazao: “Ponudili su mi samo 1.000€ jer izgleda vrlo istrošeno.”

Otac je tada rekao: “Odvezi ga sad u zalagaonicu.” Sin je ponovo otišao u zalagaonicu, vratio se ocu i rekao: “Zalagaonica je ponudila još manje, 100€ jer je to zbilja jako stari auto.”
Otac je onda zamolio sina da ode u auto-klub i pokaže im auto. Sin je odvezao automobil i u klub, vratio se i rekao ocu oduševljeno: “Neki ljudi u klubu ponudili su čak 100.000€ za taj auto, jer vele da je to Nissan Skyline R34, kultni automobil te potražnja za njim je OGROMNA. Tada je otac rekao sinu: “Htio sam da znaš da pravo mjesto cijeni i one PRAVU VRIJEDNOST.”


Ako te ne cijene, ne brini, to samo znači da si na pogrešnom mjestu i u pogrešnom društvu. Oni koji znaju tvoju vrijednost su upravo oni koji te cijene i drži se njih… Nikada ne ostaj tamo gdje nitko ne prepoznaje i gdje ne cijeni tvoju istinsku vrijednost.

 

Preporučujemo