Posmrtni ostaci velikog glumca Bate Živojinovića će ovih dana biti ekshumirani iz Aleje zaslužnih građana Srbije: Mnogi su ostali u čudu kada su čuli razlog za ovakvo nešto!(Foto)

0
281

Glumac koji je definitivno obilježio kinematografiju bivše države Jugosalvije i isto tako i dobar dio Tv historije kako Jugoslavije tako i Srbije, njegovo ime je Velimir Bata Živojinović koji je u svojoj glumačkoj karijeri snimio skoro tristo filmova, a o broju televizisjkih serija i drama se ne treba ni govoriti.


Bata je nažalost preminuo 2016. godine i iza sebe ostavio toliko ogormnu karijeru koju itko može da postigne.
Odluka gradonačelnika Beograda, prof. dr Zorana Radojčića koju je donio kada je potpisao saglasnost da se posmrtni ostaci Velimira Bate Živojinovića ekshumiraju je iznenadila čitavu Srbiju i mnogi su se pitali koji razlog stoji iza ovoga a posebno zbog osobe kakva je Bato Živojinović.

Razlog tome jeste što je njegova porodica odlučila da njegove ostatke žele da prenesu u njegovu rodnu kuću Koraćicu, a zbog toga se novinarima obratio i gradonačelnik kada je rekao sljedeće:
Porodica Velimira Bate Živojinovića se izjasnila da želi njegove posmrtne ostatke da ekshumira, on je sahranjen u Aleji zasluženih građana na Novom groblju 2016. godine, a žele da ga prenesu u portu crkve Svete Trojice u Koraćici, Batinom rodnom mejstu za koje je pored svih mijesta koje je obišao tokom života ostao najviše vezan.

Grad Beograd poštuje želju porodice velikana jugoslovenskog i srpskog filma.
Dana kada bi se sve to moglo dogoditi odnosno da se njegovi ostatci prenesu u njegovo rodno mjesto nije poznat, jer porodica želi da to sve ostane anonimno, i ne žele medije da se miješaju u to, i smatraju da treba da se poštuje njihova privatnost.

Loading..