Novo

Porodicama daju i do 1.000 KM da na ljeto ne dolaze u Hrvatsku: Evo i zašto!

Nije se samo država Hrvatska sjetila poticati domaće turiste na ostanak u granicama države kako bi se novac namijenjen godišnjim odmorima zapravo tu i potrošio. 

Dakle, imamo novi problem vezano za sezonu.

U državama iz kojih u Hrvatsku pristiže najveći broj turista aktivno se potiče odmor na domaćem terenu.

U utrku za goste jako uključuju i same emitivne zemlje. Zbog toga su Hrvatskoj sada, uz Grčku, Španiju, Italiju, Tursku…, turističke suparnice i Njemačka, Italija, Austrija, Poljska, Češka… Popis država koje će dati sve od sebe kako bi što više domaćih turista zadržale unutar granica svojih država i tako pomogle vlastitoj ekonomiji je i još duži, samo nisu još sve vlade objavile planove, tako piše Večernji list.

U Njemačkoj koja svijetu godišnje daje čak desetke miliona turista (samo Hrvatskoj daje oko tri miliona) odmor u vlastitoj zemlji nikad nije bio aktuelniji. Odmor s unutarnje strane državne granice i u normalnim godinama bira oko 35 posto Nijemaca, a sada im, onakvim discipliniranima i osviještenima kakvi već i jesu, neće trebati previše objašnjavati zašto je dobro da svoje novce (po)troše u svojoj zemlji, a ne u nekoj drugoj.

Turistički domaćini koji tamo žive, ne bude li eskalacije problema s korona virusom, čak računaju da bi se pojedine njemačke destinacije mogle naći pred pravom turističkom najezdom. U Sloveniji, koja je zaista velika uzdanica jadranskih domaćina, također se popularizira odmor unutar zemlj. Slovenska vlada čak priprema i turističke vaučere za poticanje domaćeg turističkog prometa.

Nastavak teksta možete pročitati na linku OVDJE.

Oglasi – Advertisement