Poput filma: Porodica slučajno pregazila vreće: Kad su ih otvorili nisu mogli vjerovati šta su pronašli u njima: Da li je moguće?!

0

Kao što je svima poznato, pandemija je zavladala skoro cijelim svijetom, pa tako i u Americi.

S obzirom da su se mjere malo popustile, porodica iz Virginije u suboru je odlučila da se malo provoza, jer su već dugu bili u izolaciji zbog te pandemije, a nisu ni slutili da će im se desiti priča kao iz filmova.

Dakle, David i Emily Schantz iz okruga Caroline vozili su se sa svojom djecom i u jednom momentu su pregazili vreće koje su ležale nasred ulice, tako piše Fox News. Prva pomisao im je bila da je to smeće, pa su se zaustavili, uzeli vreće i ubacili ih u automobil kako bi kasnije mogli da ih odlože u kontejner.

Vozili su se oni tako cijeli dan, a tek kad su stigli kući i kada su pregledali sadržaj shvatili su da su to vreće prepune novca. Prema najnovijim izvještajima, unutra je bilo skoro milion dolara.

“Unutar te vreće su bile sve plastične vrečice i njih je bilo adresirano nešto što je govorilo “trezor u gotovini”, tako je rekao Schantz za WTVR.

Poslije ovog otkrića, oni su odmah otišli u ured šerifa. Istražioci su pregledali taj sadržaj u vreći. Tada je utvrđeno gdje je taj novac trebao stići, ali se još ne zna kako je završio na cesti.

Scott Moser, šerif okruga Caroline nije želio otkriti gdje je novac trebao stići, ali je kazao da ova porodica treba dobiti finansijsku nagradu za njihov trud.

“Njihovi postupci ne zaslužuju apsolutno ništa manje. Oni su nekome uštedjeli mnogo novca i pružili divan primjer svima drugima kome ovaj novac pripada“, dodao je šerif.

Preporučujemo