Popularni pjevač nardone muzike likvidiran na kućnom pragu: Ubica izvršio samoubistvo, a zemlja se trese!

0
333

Ovaj pjevač je sigurno jedan od najpoznatijih izvođača narodne muzike u Crnoj Gori.

Njegovo ime je Nedžib Nećko, a sinoć je kasno ubijen ispred svoje kuće u naselju Jalija, koji je udaljen par kilometara od Pljevlja. Ono što se pretpostavlja jeste da ga je ubio njegov rođak. Pravi identitet ubice policajci nisu htjeli iznijeti u medije. Nakon ovoga, ubica je izvršio samoubistvo pedeset metara dalje od ubistva.

Prema nezvaničnim informacijama se saznaje da je Amir Delić rođak koji ga je oko 23 sata usmrtio svog rođaka. Razlog je bio velika rasprava koja je nastala između njih dvojice te je tako Amir pucao u Nedžada te ga na taj način usmrtio.

Nakon toga, su iz uprave policije dali i svoju izjavu za medije u kojoj su istakli slijedeće stvari:

“Policija je izašla na lice mjesta, postupajući prema prijavi. Tu je zatekla beživotno tijelo Nadžiba Delića koji je imao 66 godina i Amira Delića koji je imao 56 godina, iz Pljevalja. U blizini tijela Amira Delića pronađen je i pištolj. Hitna medicinska pomoć je izšla na lice mjesta te je konstatovala smrt oba lica. Potvrđeno je da se radi o ubistvu i samoubistvu. Tada su tijela upućena u KCCG zbog vršenja obdukcije.”

Još uvijek ne znamo motiv rasprave pa onda ubistva i samoubistva njih dvojice, ali ono što je svima poznato jeste da je Nedžib Delić bio poznati izvođač narodne muzike i sevdalinki i da je jako često nastupao po cijeloj Crnoj Gori i regiji. Posebno je bio poznat po tome što se uvijek odazivao na sve vrste nastupa i da je baš uvijek bio spreman za učešće na humanitarnim koncertima.

Loading..