Popili ste čašu crnog vina? To je kao da ste bili sat vremena u teretani: Jača srce i mišiće: Evo kako!

0

Sastojak kojim je bogato crno vino je resveratol koji može da probudi organizam isto kao da smo proveli sat vremena u teretani odnosno da smo sat vremena radili neke fizičke poslove.

Kako je rekao Džejson Dajk jedna čaša vina na naše mišiće djeluje isto kao i boravak u teretani.
Resveratol naše srce podstiče da brže kuca zbog čega dolazi do njegovog razvoja i jačanja skeletnih mišića i pravljenja ih jačim.


“Naravno, svi mi smo više nego jedno čuli za zdravu naviku da je dobro popiti jednu čašu crnog vina uz ručak, ali većina nikada nije ni razmišljala šta to zapravo znači”- saopštili su u jednom od istraživanja.
ukoliko crno vino pijemo umjereno ono će nam donjeti užitak i bolje zdravlje.
Ljudi koji su ljubitelji crnog vina najbolje znaju kako ono djeluje opuštajuće nakon stresnog dana na poslu, ali je važno znati da je umjerena konzumacija najbitnija.


Trebate zapamtiti da ukoliko konzumirate veće količine crnog vina možete pak naštetiti svome zdravlju.
Vino je dobro u gubitku kilograma, korisno je u borbi protiv raka, pomaće u borbi sa znakovima starenja, dobro je za zdravlje srca, poboljšava pamćenje, zdravo je za zube, sprječava dijabetes i jača imunitet.

Opšte je poznata stvar da je crno vino naročito dobro za naše zdravlje u normalnim količinama.
Nako što ste pročitali za šta je vino dobro možda postanete njegov ljubitelj, jer jedna čaša na dan može da učini celiku razliku u našem zdravlju, a uživanje u plavoj ribi, sirevima, crvenom mesu bez crnog vina ne može biti potpuno.

Preporučujemo