Policajac pozvan da izvrši deložaciju, pa uradio OVO: Da li je moguće?

0

U moru svih ružnih i negativnih vijesti i priča koje su nas u potpunosti okružile zadnja dva- tri mjeseca, mi za vas imamo jednu toliko dirljivu da će vam vjerovatno natjerati suze na oči.

Sve se desilo u dalekom Kazahstanu, a priča je slijedeća:

Stanovnici Kazahstana su naprosto oduševljeni plemenitim gestom policijskog službenika koji se zove Bahtijara Jakipova. On je, umjesto da učestvuje u prisilnoj deložaciji porodice koja nije imala dovoljno novčanih sredstava kojim bi platila stanarinu, iz svog džepa izvukao novac i dao im kako bi mogli platiti kiriju.

Vlasnik stana u mjestu Aktobeu obratio se policiji s molbom da pomogne iseliti podstanare koji ne plaćaju najam već par mjeseci. Kada je policajac Bahtijar Jakipov došao u stan i vidio kakvo je stanje, sažalio se zbog drame bračnog para sa dvoje djece, od kojih je najmlađa beba koja ima samo četiri mjeseca.

Supružnici su objasnili ovom policajcu, Jakipovu da su tokom krize izazvane pandemijom virusa Covid-19 oboje ostali bez posla. Vlasnik stana im je dao samo dva sata da isprazne stan, ali porodica nije imala gdje da ode.

Policajac se sažalio, platio im je kiriju, a za njegov gest ne bi niko ni saznao da ga na društvenim mrežama nisu opisali ovi nesretni supružnici kao njihovog heroja koji im je pomogao u nevolji.

Ovakav gest definitivno vraća nadu u dobrotu ljudi, ipak ima još uvijek onih koji će rado pomoći kada je nekom pomoć najpotrebnije.

Preporučujemo