Pojavila vam se plijesan u tegli? Uradite ovu stvar i neće više nikad: Kako ovo ranije nismo znali?

0

Ovu metodu koja se pokazala kao jako dobra, odobravaju i stručnjaci, ali samo pazite da su to guste stvari kao što je umak od paradajza i slično.

Nakon što otvorite staklenke s umacima ili nekim drugim proizvodima, obvezno ih stavite u frižider kako biste spriječili njihovo kvarenje. Međutim, čak i tad može doći do nastanka plijesni i kvarenja proizvoda. Jedna mama otkrila je svoj trik kako joj hrana u staklenkama traje duže i u tom periodu se ne kvari.

Na Facebook stranici The Prepped Mama, gdje redovno objavljuje svoje savjete i trikove za kućanstvo, ona je objavila i ovaj savjet o čuvanju proizvoda u staklenim teglama.

Okretanje naopako

“Sjajan trik za pohranjivanje hrane u staklenkama jeste da ih spremite naopako u frižider. Okretanje naopako ih zatvori i sprječava da se kvare, a to vam štedi vrijeme i novac”, napisala je poduzetna mama u svojoj objavi i pokazala fotografijom kako to zapravo izgleda.

Stručnjakinja za mikrobiologiju i agrikulturu Cathy Moir rekla je da ovaj trik neće spriječiti razvoj plijesni, nego će usporiti njihov razvoj.

Samo za guste stvari

“Okretanjem staklenke naopako, ta površina gdje bi nastala plijesan past će na poklopac tegle i zatvoriti prolazak zraka, a to će otežati razvoj mikroorganizama”, objasnila je Moir za Daily Mail.

Iako je ovaj trik dobar i sprječava nastanak plijesni, ova mama preporučuje da se otvorene staklenke što kraće koriste, odnosno da se proizvod nakon što se otvori što brže potroši. Sve dok su staklene tegle dobro zatvorene, možete ih spremati naopako kako bi produžili vrijeme za nastajanje plijesni.

Preporučujemo