Panika vlada Srbijom: Pojavio se natpis na apoteci i prestrašio mnoge: Oglasila se apotekarka: Sad je sve jasno!

0

Kako je korona virus došao u Srbiju, osim nestašica maski, doveo je do toga da na policama apoteka i nekih supermarketa, više nema ni asepsola, alkohola, antibakterijskih maramica i drugih dezinfekcionih sredstava.

Svi zaposleni ne znaju sigurno kad će moći da obnove svoje zalihe, s obzizom na to da ovih proizvoda iz uvoza nikako nema, a domaći proizvođači ne mogu da postignu sve uslove potražnje.

– Trenutno su nestašice, ali one traju već neko vrijeme jer dosta robe uvozimo, a nestašica je i u drugim zemljama ista kao i kod nas. Imamo problema sa nabavkom jer je uvoz jako otežan, skoro nemoguć, a domaći proizvođači ne mogu da postignu da naprave dovoljne količine – kažu iz Udruženja privatnih apoteka “SPAS”.

Osim toga, oni navode da jeste povećana potražnja za drugim lijekovima, pogotovo onima koje koriste hrnični bolesnici i stariji ljudi, ali da ovo nije neuobičajena pojava.

To znači da ova pojava nije povezana za pojavu korona virusa, jer se dešava i kada je loše vrijeme, zbog kojeg ne mogu redovno da dolaze u apoteke po terapije.

U nekim apotekama u Voždovcu još uvijek je moguće pronaći antibakterijska sredstva jer su obnove zaliha relativno česte. Ali morate biti brzi jer se kako kažu u toj apoteci, sve odmah razgrabi!

Radnici iz apoteka kažu da im je drago što je svijet ioale osvješćem i što koriste sva moguća sredstva za dezinfekciju. S ovim virusom se ne treba šaliti te upravo zbog toga, povedite računa da poduzmete određene mjere.

Preporučujemo