Pada snijeg kao da je januar: Sve se zabijelilo: Pogledajte zastrašujuće prizore! (Foto)

0

Iako je već duži niz dana toplo i lijepo, baš pravo proljeće, ovog jutra krenulo je malo drugačije.

Naime, na Balkan je došao vjetar, a sa njim zajedno i kiša i snijeg.

Do naših krajeva stigla je hladna fronta sa sjevera, gdje se kiša miješa sa snijegom na širem području Varaždina pa sve do Zagreba.

Snježne pahulje će vjerovatno zalepršati i u središnjoj unutrašnjosti, u unutrašnjosti Dalmacije, na planinama istarskog poluotoka, Učka, Ćićarija, a najviše će ih ipak biti u Gorskom kotaru.

Snijeg pada i na Sljemenu.

Zimskom ambijentu konstantno doprinosi i vjetar sjeveroistočnjak, koji je jak u unutrašnjosti koji skoro ne prestaje puhati, gdje mogu letjeti krhotine nošene vjetrom.

Najvjerovatnije je na moru, u podvelebitskom dijelu, na snazi najviši stupanj Meteolarma, zbog jakih bura praćenih kišom.

Što se tiče područja Bosne i Hercegovine danas je oblačno vrijeme. U jutarnjim satima se očekuje kiša u sjevernim i sjeverozapadnim djelovima. A prije podne, kiša se očekuje u većem djelu zemlje. U drugom dijelu dana u višim područjima Bosne pojavit će se susnježica a kasnije i snijeg. U večernjim satima, u nizinama centralne Bosne će također kiša preći u susnježicu. Tokom poslijepodneva bit će postupan prestanak padavina u Posavini i Krajini. Vjetar u Bosni će biti umjeren na momente i pojačan sjevernog smjera. U Hercegovini umjerena na momente i malo jača bura. Najviša dnevna temperatura će biti od šest do 13, na jugu od 12 do 17 stepeni.

Nakon dva kišna i sniježna dana, meteorolozi najavljuju ponovo lijepo vrijeme.

Preporučujemo