Novo Savjeti Zdravlje

Ovo zovu “ubica sala”: Samo jedna kašika ovog začina dnevno skida do 20 kilograma za mjesec dana!

Jedan jako poznat začin za koji bi trebali da znate jeste kim, on je jako zdrav i treba li biste da ga koristite.

On liječi zatvor, anemiju, probavne tegobe i preporučuje se osobama koje pate od šećera. Kim je također jako dobar ukoliko želite da smršate. On će taj proces ubrzati, međutim pored konzumacije samog začina potrebno je da se zdravo hranite i da radite odrežene vježbe, to je glavno ako želite da postignete tijelo koje zamišljate.

Kako smo rekli prije kim će taj proces da ubrza, jer će vam pomoć tako što će ubrzati vaš metabolizam. Neka istraživanja su pokazala da su osobe koje su uz svoju dijetu koristile i kim, smršale dosta više u odnosu na one koje ga nisu koristile. Preporčuje se da pravite čaj od kima i da ga konzumirate.

Pripremite ga na sljedeći način:

U vodu stacite malo sjemena kima i ostavite da se kuha. Pustite da se kuha osam do deset minuta i nakon toga ga procjedite i popijte.

Kim pripada porodici štitarki. Pronađen je u antičkom dobu, i on se trenutno koristi po cijeloj Europi, ali također i ostatku svijeta. Plodovi kima se uglavnom koriste za poboljšanje okusa hrane i pića, uz različite primjene u pučkoj medicini. Okus listova i sjemenki kima je topao, slatkast, pikantnije arome. Biljka kim može da naraste do 60 cm visine, i u rano ljeto se pojavljuju bijelo ružičasti cvjetovi. Njegov korijen sa svojim izgledom podsjeća na pastrnjak ali je manje veličine.