Novo Savjeti Zdravlje

Ovo vam može spasiti život: Pogledajte tehniku disanja engleskog doktora koja čuva pluća (Video)

Sarfaraz Munši, doktor koji radi u Kraljevskoj bolnici u Romfordu, u dijelu istočnog Londona, prikazao je ovu tehniku zajedno sa svojom kolegicom, šeficom medicinskih sestara Sju Eliot.

S obzirom da novi korona virus, napda disajne organe, te najviše nastradaju pluća, ova tehnika koju doktor pokazuje je itekako neophodno jer se na taj način ojačavaju pluća te će im samim tim bit lakše boriti se sa bilo kojim oblikom virusa.

Munši je objasnio da se ova tehnika primjenjuje na pacijentima koji su na intenzivnoj njezi, ali da itekako može pomoći i onima sa blažim simptomima, pa čak i kao prevencija ljudima koji nisu zaraženi ovim virusom.

Engleski ljekar je objasnio da se na ovaj način unosi više kiseonika u duboke dijelove pluća, te se time sprječava njihovo oštećenje i komplikacije koje su opasne po život.

Ovaj video podijelila je na Twitteru i poznata engleska književnica Džej Kej Rouling, autorka “Harija Potera”, koja je navela da joj je ova tehnika veoma pomogla u oporavku od korona virusa.

https://twitter.com/jk_rowling/status/1247121896082157568?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1247121896082157568%7Ctwgr%5E393535353b636f6e74726f6c&ref_url=https%3A%2F%2Fnovi.ba%2Fclanak%2F275791%2Fovo-vam-moze-spasiti-zivot-pogledajte-tehniku-disanja-engleskog-doktora-koja-cuva-pluca-video

https://www.youtube.com/watch?v=rTp9NFR7SAg&feature=emb_title

Na ovaj način moći ćete ojačati svoja pluća koja će vam pomoći da se izborite sa virusom ukoliko ste se zarazili, a i pomoći će vam i ubuduće kada budete imali respiratorne probleme.

Osim ovoga, krizni štabovi su za većinu zemalja u regionu uveli policijski sat, samo kako bi ljudi što manje vremena provodili vrijeme van svojih kuća. Zbog toga se konstantno apeluje da građani ostanu u svojim domovima te da se ne izlažu riziku. Perite ruke pola minute sapunom i toplom vodom, te nakon toga dobro posušite. Nosite maske i rukavice gdje god da krenete.

Oglasi – Advertisement