Ovo su znakovi da vaša pluća trebaju hitnu pomoć: Posljednji je strašan,reagujte dok nije kasno!

0
18

Ovo su simptomi na koje biste trebali pripaziti jer vam pluća govore da trebaju vašu pomoć, prenosi portal BrightSide.

Možda se čini da su neki od tih simptoma bezazleni i da postoji mogućnost da ih brzo odbacite, ali ako obratite pažnju, oni bi vam mogli spasiti život, piše Index.

1. Bol u ramenima i leđima

Iako je navedena kao rijedak simptom, bol u leđima, ramenima ili čak u prsima može ukazivati ​​na početak raka pluća koji se, ako se otkrije u ranim fazama, vrlo lako može izliječiti.

Ako je ova bol jača i traje dulje od uobičajene boli u leđima ili je često doživljavate, posjetite liječnika.

2. Kašalj
Kašalj može ukazivati ​​na nešto jednostavno, poput obične prehlade, ali može biti i simptom kroničnih bolesti i zato je važno razlikovati vrste kašlja.

Akutni i sub-akutni kašalj mogu biti znakovi raka pluća, posebno ako su u kombinaciji s drugim simptomima poput iskašljavanja krvi.

3. Nedostatak daha
Nedostatak daha uzrokuju plućne ili srčane bolesti poput astme ili alergija. Ako imate ovaj simptom bilo bi dobro promijeniti sredinu i pokušati izaći iz grada na neko vrijeme ili isprobati učinkovitiju rutinu vježbanja.

Također, ako se ovo često događa, obratite se liječniku.

4. Žuta koža i žute oči (žutica)
Ovo je lako prepoznatljiv i važan simptom jer je jasan pokazatelj problema s jetrom koji mogu biti uzrokovani rakom pluća.

Žutica je stanje kada vaša koža poprimi žućkastu boju, a također utječe i na bjeloočnice, dajući im blijedožutu boju, a kod akutnih bolesti tamnožutu.

5. Nedostatak energije
Normalno se povremeno osjećati umorno. Uzroci mogu biti različiti, od nesanice do stresa, ali ako se često osjećate neobjašnjivo umorno, kašalj ne odlazi, a pritom i nemate apetita, možda imate ozbiljne zdravstvene poteškoće zbog čega je važno posjetiti liječnika.

Na pitanje kako zaštiti pluća, odgovor je slijedeći:
Ne postoje brzi popravci za čišćenje pluća, stoga je važno ispraviti loše životne navike.

Najvažniji koraci su prestanak pušenja i prilagođavanje prehrane, a uz to je važno i vježbanje. Ovo su ujedno i najučinkovitiji načini kojima možete vratiti zdravlje plućima.

Loading..