Ovo su bile posljednje riječi Baba Vange: Pred smrt prorekla je zadnje predskazanje: Evo šta nas čeka!

0

Poznata Baba Vanga je rođena 31. januara 1911. godine. 

Oslijepila je kada je imala samo 12 godina, a u Domu za slijepe u Zemunu provela je tri godine. Nakon što se udala nastanila se u bugarskom gradu Petriču. Ona je bugarska proročica čije je pravo ime Vangelija Pandeva Dimitrova, ostavila je iza sebe neka od najtačnijih proročanstava o budućnosti čovječanstva koji se i dan danas tumače, ali je malo poznato da je samo nekoliko trenutaka pred smrt prorekla nešto što se tiče sudbine cijelog čovječanstva.

Ona je navodno predvidjela bombardovanje Beograda šestog aprila 1941. godine, smrt bugarskog cara Borisa koji ju je posjetio godinu dana prije svoje smrti, otmicu italijanskog premijera Alda Mora, zemljotres u Skoplju, napad na čuvene Kule blizankinje u Njujorku, tačan datum smrti svog muža. Oko milion ljudi je od nje tražilo pomoć.

Posljednjih godina života Vanga je živjela u majoj trošnoj kući u bugarskom selu Rupite, jer je, prema riječima njene rodbine, ovo područje smatrala izvorom energije te je crpila snagu iz nje. Ona je umrla 11. avgusta 1996. godie, a svima je malo poznato da je i u trenucima pred smrt imala poruku za sve generacije koje dolaze. Njene posljednje riječi bile su slijedeće:

“Doći će vrijeme čuda kada će nauka naprosto napraviti velika otkrića na polju nematerijalnog.”

Tačno u 9 i 20 kada je bugarska proročica napustila ovaj svijet kazaljke koje su bile na zidu njene sobe su se zaustavile.

U nastavku možete pogledati video sa top deset njenih predviđanja koja su se na neki način i desila.

https://www.youtube.com/watch?v=pbbd9s5tBvc&feature=emb_title

Preporučujemo