Ovo ne sluti na dobro: Zmija od metar i po pronađena na snijegu, znate li uopšte šta to znači?

0
17

Dvorište Miloja Stojkovića iz dragačevskog sela Kaona juče je po prvi put ove godina zapadao snijeg, ali to nije bio razlog koji je iznenadio ovog domaćina.

Naime, na onom tankom sloju snijega u decembru, zacrnila se ni manje ni više nego zmija dugačka metar i po.

“Pošao sam da nacijepam drva, i u trenutku kada sam se krenuo vraćati, vidio sam je na jednom stepeniku. Prvo što mi je palo na pamet jeste da je to bio neki kaiš ili možda pokidani kabal, ali kad sam malo bliže prišao, imao sam šta i vidjet. Bukvalno nekoliko centimatara od mene je stajala zmija.” rekao je Miloje.

Iznenađen i vidno uplašen, ovaj mještanin kaže da nikada do sada nije vidio zmiju u svom dvorištu, čak ni u sred ljeta.

“Uzeo sam grablje a zatim je gurnuo da vidim je li živa. Onda sam je izgurao u snijeg, jer nisam želio da je ubijem, pa sam je samo ostavio tu gdje i jeste. Ali đavo mi nije dao mira pa sam se vratio kasnije do nje, i onda sam vidio da je mrtva tu kod kačare. ” rekao je Miloje.

Kaže kako ne zna da li se radi o kućnoj zmiji, ili je neka druga, ali sve u svemu misli da ovo nije dobar znak.

Prije se smatralo da je zmija koja se pojavi zimi, ona koja je nekog tokom godine ujela, pa je zemlja ne želi primiti sebi. Narod se oduvijek plašio i te pojave su se obično povezivale sa nekim lođim događajima. Međutim, stručnjaci sa druge strane kažu da razlozi ove pojave mogu se jednostavno objasniti klimastkim promjenama.

Loading..