Magazin Novo

OVO JE PRAVA ISTINA O SECOND HAND RADNJAMA: Mnogi kupuju ovdje, ali ne znaju OVO!

 

Vjerujemo da ste nebrojeno puta kupili neku stvar ili ste čuli kako je neko nešto kupio u second handu. Ove trgovine se zasigurno nalaze u svakom gradu i možemo ih pronaći na skoro svakom ćošku.
Bez obzira koliko god smo ih posjetili ili nešto kupili u njima mi i dalje nismo svjesni šta sve možemo da pronađemo tu.
U narodu vlada mišljenje kako je second hand radnja uglavnom za one siromašne i da tamo dolazE takvi ljudi, ali prema riječima jedne od vlasnica ovakve radnje, to uopšte nije slučaj.

Ove radnje, prema njenim riječima najmanje posjećuju oni koji su siromašnji, a najviše oni koji su bogAti, a tu se mogu sresti razni glumci, profesori, doktori i estradne ličnosti.

Iako mi možemo da pronađemo svašta nešto u tim radnjama postoje neke stvari koje ne bismo trebali kupovati tu, a u nastavku ovog članka i donosimo koje su to stvari.

Kupaći kostimi ili donji veš
Bez obzira koliko nam se nešto sviđa, ove stvari moramo i trebali bisMo da kupujemo nove. Tu ne pomaže ni broj pranja, jer se na njima nalaze razne tjelesne izlučevine.

Gume
Možda vam ovo zvuči čudno ali vjerujte da veliki broj ljudi upRavo kupuje gume na nekim polOvnim pijacama. To nikako ne biste trebali raditi sve zbog jedine stvari a to je vaša sigurnost na putu,. Svaka guma ima svoj rok trajanja i ne bi bilo baš zgodno da taj rok trajanja istekne dok se vozite.
Ukoliko baš želite da kupite ove gume, bolje ih iskoristite za cvijeće ili neki komad namještaja.

Namještaj i madraci
Bilo da se radi o stvarima koje su ostavljene kod kontejnera ili na polovnoj pijaci, ovakve stvari ne biste trebali kupovati jer se znalo dešavati da na njima ima nekih stvari koje je jako teško eliminisat, a tu spadaju buhe, prhut ili stjenice.

Ostratak treksta možete pročitati OVDJE