Novo Savjeti

Ovo je najbolji recept za ispucale pete: Žene se kunu u njega, nema boljeg!

Posljednje istraživanje dermatologa je utvrdilo, vjerovali li ne da čak dvadeset posto ljudi iz Amerike imaju probleme sa ispucualim petama.

Ovaj podatak je zaista iznenađujući ukoliko uzmemo u obzir koliko stanovnika ima Amerika ovaj broj je zaista veliki. Ali naravno svi se pitaju kako se riješiti ovog ružnog problema, a da tom prilikom ne ugrozimo svoje i zdravlje drugih korištenjem raznih hemijskih preparata. Statistika je pokazala da se sa ovim problemom više susreću žene, ali ovaj problem imaju često i muškarci.

On se najviše pojavljuje tokom ljetnog perioda kada se više nose papuče ili sandale i ovaj problem je zbog toga više izražen. Prvi korak do rješenja ovog problema jeste korištenje balzama koji će pomoći stopalima da omekšaju. Posebnu pažnju treba obratiti na ureu, salcilinu kiselinu i saharidin izomerat.

U mnogim apotekama i kozmetičkim salonima možete pronaći mnoge balzame koji će vam pomoći, a oni se nanose na sljedeći način. Svako jutro je potrebo da namažete svoja stopala kako bi koža omekšala, to treba da ponavlajte barem tri puta dnevno, i pored toga potrebno je da nosate anatomsku obuću jer ona najbolje štiti pete od svakodenevnog hodanja.

Ako nikada niste čuli za pumic kamed, sada imate priliku da čujete . Pumic kamed je jeddna abrazivna stijena koja služi savršeno za rješavanje problema sa ispucalim stopalima. Ptrebno je samo da uzmete jedan komad tog kamena i da ga otopite u hladnu vodu, i nakon toga samo lagano trljate i skida sav sloj kož na vašim petama koji je zadebljan.

Oglasi – Advertisement