Novo

Ovo je kardiolog koji je maloj Moniki poklonio sav novac od nagrade: Naježit ćete se nakon njegovih riječi: “Moniki želim da…”

Kardiolog iz Niša koji je direktor Klinike za kardiovaskularne bolesti Kliničkog centra u Nišu Tomislav Kosić, je jedan od ovogodišnjih doktora koji su dobili nagradu Skupštine grada “11. januar”, dio novca koji je dobio oko sto trideset hiljada dinara je dobirao djevojčici M.K koja se nalazi u bolnici i oporavlja se od kad ju je oteo i držao zatočenu deset dana čovjek pod nazivom Malčanski berberin odnosno Ninoslav Jovanović.

Na dodjeli priznanja za njegova nevjerovatna djela kao što su da je ugradio više od tri i pol hiljade pejsmejkera i sproveo preko dvije hiljade dijagnostičkih i invazivnih procedura, pokazao je i pored toga da ima veliko srce.


– Odlučio sam da kompletan novčani dio nagrade poklonim djevojčici za liječenje i rehabilitaciju. Bio sam pogođen time što se dešavalo, što živimo u 21. veku, a dešavaju se ovako monstruozne stvari. Lično sam sve to doživljavao i proživljavao, nervirao se i sekirao, jer i sam imam dvije ćerke od kojih je starija ima 13 godina.
Na neki način sam želio da joj pomognem da sve to što prije zaboravi pa sam u trenutku odlučio da joj poklonim cejlokupni novčani iznos nagrade.
Nadam se da ćemo se i mi kao društvo se što dozvati pameti da se ovakve stvari nikada više ne dešavaju u ovoj zemlji, a njoj želim da se što prije oporavi i zaboravi na sve – rekao je doc. dr Kostić.


– Puno mi znači ova nagrada, u karijeri ljekara dođu puno priznanja, ali kada neko dođe iz svog grada to priznanje se svrstava u nešto najvrijednije što sam dobio.
Ova nagrada je prije svega I afirmacija za kliniku jer sav taj rad koji stoji iza mene ne bi bio moguć bez jednog timskog rada svih ljekara, mojih profesora, mentora, svih ljudi koji su mi pomogli u karijeri.
Kardiologija je takva vrsta poslova da pojedinac ništa ne bi sam mogao da uradi, naročito u oblasti interventne kardiologije kojom se ja bavim.
Iza svega stoji jedan timski rad i na neki način ovo je priznanje koje afirmiše Kliniku za kardiologiju KC u Nišu – izjavio je doc. dr Kostić.

Oglasi – Advertisement