Ovo će nam spasiti ljetovanje? Evo kako ćemo piti kafe i sunčati se na plažama!

0

Potražnja ze pleksiglasom nikada nije bila veća, a jedini razlog tome jeste korona virus, jer je njega za razliku od stakla lakše oblikovati i bušiti. 

Svima je sada potreban i svi ga traže kako bi se zaštitili. Pleksiglas se inače koristio za scenokrafiju skupih televizijski studija, a sada ga trebaju svi počevši od frizera, blagajnica, konobara. Trenutno je potražnja za pleksiglasom najveća nego ikada. “Svi su u potrazi za nečim jeftinijim a pleksiglas je skup materijal. Na kraju devedesetih godina televizije su počele da rade da pleksiglasom prozirne pozornice, ali sada se zaista više traži”- rekao je za RTL Ivan Sliško koji je vlasnik kompanije.

Popularan je iz razloga jer ga je za razliku od stakla  moguće oblikovati i bušiti. Može se rezati sa laserom ili sa pilom, a oblikuje se na žarnoj niti. “Kako mu samo ime govori pleksiglas je plastično staklo. Obrađuje se na isti način kao i plastika, ali je izgledom kao staklo. Ali nije otporan kao staklon jer se grebe”- rekao je Sliško.

Pleksiglas koji titi članove nacionalnog stožera od novinara na redovitim press konferencijama je najpoznatiji. Sada su ga iskoristili i neki vozači taksija. Uz pomoć njega blagajnice i ljekari se mogu udaljiti od kupaca.

Pleksiglas u avionima i na plažama

Na društvenim mrežama se nalazi nekoliko simulacije kako bi mogli da sada izgledaju avioni. Ako bude nužno, raspored sjedala bi se promjenio i postavio bi se pleksiglas. A život na plaži će da izgleda još bizarnije.

Ostatak teksta pročitajte na linku OVDJE.

Preporučujemo