Ovih 8 znakova pokazat će vam da živite sa psihopatom, a da toga niste ni svjesni: Ako uočite broj 3, odmah bježite!

0

Kako navode psiholozi, između jedan i četiri posto populacije na Zemlji čine psihopate.

Prvi znaci psihopatske tendencije se mogu otkriti nakon dužeg vremena i mogu biti dobro skriveni a ponekad ih je jako teško otkriti.

Oni nemaju nikakve emocije
Kako je izjavila doktorka psihologije Scotta Bonna, psihopate ne mogu prepoznati izraz lica ne drugim licima ukoliko su tužni, ali mogu imitirati emotivan odgovor na taj osjećaj.
Zbog toga ukoliko shvate da je neko tužan, pomoći će mu, dati neki savjet ili zagrliti ali ni jedan od tih postupaka neće promjeniti izraz njivog lica.
Čak postoji priča od jednoj psihopatkinji koja je bila ubojica, i ona je rekla da ne zna kakav je izraz lica ukoliko je nego uplašen ali je rekla da su mnogi upotrebljavali isti izraz kada bi nju vidjeli.

Veoma malo spavaju
Razna istraživanja na ovu temu su zaključila da psihopate spavaju dosta manje nego normalni ljudi, i da im je dovoljno izmeđi četiri ili šest sati sna.
Razlog iza toga je što oni imaju stalan osjećaj uzbuđenja koji im otežava san.

Uživaju kada neko drugi osjeća krivnju

Oni nikada ne priznaju da su krivi, i uvijek priču okreću na drugu stranu tako da se ostali osjećaju krivima za on što nisu ni uradili.
Naprimjer, ukoliko se desi da oni flertaju sa vašim parnetom situaciju mogu okrenuti tako što će vam reći da ste vi previše ljubomorni, jednostavno jer uživaju u tome.
Izazivati će vas tako da se vi pokažete drugima u lošijem svjetlu.

Ostatak teksta možete pročitati na linku OVDJE

Preporučujemo