Novo

Ove vile su nekada bile prave ljepotice, a sada su kuće strave: Nalaze se u samom centru Beograda: A svi Beograđani ih zaobilaze u širokom luku!

U Beogradu se  ovakve zgrade mogu naći na samo nekoliko lokacija, koje su napuštene i  koje su u jako lošem stanju.

Njih čak i sami Beograđani, iz nekog razloga ili straha,  totalno zaobilaze.

Svaka od ovih vila ima svoju posebnu priču i svaka od njih je nakada bila raskošna a sada je propala.

Stanovnici i dalje prolaze pored njih. Hodaju po rubovima pločnika, kako bi izbjegli moguće urušavanje raspadnutih fasada, i isto tako kao i nekih većih dijelova zidova. Svugdje mogu da se vide  stare isuhe grane koje vire iz dvorišta ovih vila. Također kao i zahrđale ograde koje još uvijek imaju katanac na tim starim objektima. Čudno je što niko zapravo ne zna što se krije iza zidova tih starih zgrada.

Nekada su bogate prodice u Beogradu gradile fenomenalne vile i kuće, i one su zbog toga nekada bile prave ljepote Beograda. Međutim od tada su one postale napuštene i zaboravljene.

Ove  građevine se mogu pronaći na nekoliko lokacija, a postale su samo raspadnute vile koje su samo opasnost za prolaznike. Pošto postoje mogućnost obnove takvih zgrada, jedan od njih obnovljen i postala je poslovni centar.

Zadnjih dana je došlo do rušenja Topolske, a mnogi građani govore da bi se stare zgrade trebale srušiti. Zbog toga je jedna starija dama rekla svoje mišljenje o tim razrušenim vilama. Rekla je da misli nazvati Grad Beograd ili gradonačelnika ili neku službu unutar grada kako bi se brinuli o tim zgradama. Međutim je znala da od toga neće biti ništa, pa zato i nikog nije ni pozvala. Govori kako su ove zgrade ili samo neke od njih, jako opasne i da se mogu u svakom trenutku srušiti i tako mogu da ozlijede nekoga.

Oglasi – Advertisement