Novo Savjeti

Ove dvije riječi su važnije od “Volim te”: Jačaju svaku vezu i brak: Znate li koje su to riječi?

Postoji skoro čarobna fraza koja vezu može učiniti dubljom i trajnijom, međutim skoro je niko nikada ne izgovori!

Da li se možete sjetiti koliko ste puta voljenoj osobi rekli “volim te”? U zavisnosti od trajanja vaše veze to zapravo može biti stotinu, hiljadu ili milion puta.

Ono što i ptice na grani znaju je da su riječi ljubavi veoma važne u svakoj vezi. Međutim, šta ako kažete 2 riječi koje će vašem partneru omogućiti da se osjeća posebno?

Evo o čemu se radi:

“Cijenim te” su dvije zaista čarobne riječi koje bismo trebali izgovarati što je češće moguće u svim našim vezama, a posebno onim koje su romantične. Kada je riječ o ljubavnim vezama jako je važno da nađete riječi koje će partneru pokazati koliko ste sretni što vam je upravo on ili ona partner!

Studije koje su provedene pokazuju da je sposobnost da budete zahvalni kvalitet zbog kojeg ljudi žele da provode više vremena u vašem okruženju.

Fraza “cijenim te” je zapravo mnogo jača od fraze “Volim te”, a evo i zašto?

1. Izraz “volim te” vrlo često postaje okidač za sumnju da vas neko zapravo vara. Ali izraz zahvalnosti za gotovo sve nas je sigurna emocija, posebno zbog toga što nije toliko “istrošena.”

2. Izraz “volim te” nije više važan kao kada se to nekad u prošlom vremenu govorilo. Zbog stalne upotrebe, ova rečenica će izgubiti na svom smislu i važnosti.

3. Izraz “volim te” može se često koristi za manipulaciju partnerom za razliku od izraza “cijenim te” koji dolazi iz srca i koji izaziva najiskrenije reakcije.

4. Zahvalnost nas zapravo čini jačima. Nedavna istraživanja su pokazala da kada se osjećamo zahvalno, naše fizičko, mentalno i emocionalno zdravlje se značajno poboljšava.