Ovaj dio tijela niko ne pere, a leglo je bakterija: Postoji samo jedan način da ga očistite!

0

S obzirom da se vjerovatno svaku noć ili jutro tuširate, sigurno mislite da poštujete sve higijenske navike, ali vjerujemo da ovaj dio tijela zanemarujete, a pravo je leglo bakterija.

U pitanju je pupak koji, kako kažu istraživanja, u sebi može da krije preko 60 različitih vrsta bakterija – i to kod onih koji zaista održavaju ličnu higijenu na zavidnom nivou. Kod onih koji ponekad znaju da preskoče tuširanje, stvar je još gora.

Pupak je mjesto koje je idealno stanište za mrtve ćelije kože, ostatke sapuna, vlakna s odjeće i ostale prljavštine koja se kasnije pretvara u savršenu hranu za bakterije koje izazivaju neprijatan miris i opasne infekcije.

KAKO DA ČISTITE PUPAK?

Da biste bili sigurni da je vaš pupak zaista temeljno očišćen, iskoristite štapić za čišćenje ušiju, a kako se pupak čisti zavisno je od toga da li je ispupčen ili uvučen.

UVUČEN PUPAK

Prije nego što uđete pod tuš, prvo štapićem za uši na koji ste predhodno sipali medicinski alkohol dobro očistite pupak i sve prevoje. Potom, u toku tuširanja, na novi štapić stavite malo sapuna ili gela, pa ponovo detaljno očistite, isperite vodom i dobro osušite peškirom.

ISPUPČEN PUPAK

Njega je mnogo lakše očistiti, i ono što je dovoljno je da prelazite preko njega redovno sapunom te potom ga dobro osušite.

Ne brinite se nećete se povrijediti. Iako je to jako osjetljivi dio, kada ste pažljivi nećete se povrijediti. Nema potrebe da jako pritišćete pupak jer time nećete ništa postići, štapić za uši i medicinski alkohol je sasvim dovoljno da bi se on temeljno očistio kako bi bio bez bakterija.

Preporučujemo